1018

Timofti: Acțiunile Găgăuziei destabilizează situația din RM



 
 
 
 
 
 
Acțiunile din Găgăuzia sunt apreciate drept o destabilizare a situație din Republica Moldova. De această părere este președintele, Nicolae Timofti, despre faptul că un grup de cetățeni din Unitatea Taritorial Administrativă au adunat semnături de la localnicii din sate, pentru a organiza un referendum privind independența față de Republica Moldova.
 
 
 
 
Nicolae Timofti: “Apreciez aceste acțiuni, dacă chiar au avut loc, ca o verigă privind destabilizarea situației din Republica Moldova. Autonomia de care dispune azi Găgăuzia este suficientă pentru a-și apăra toate drepturile, toate aceste declarații numai contribuie la destabilizarea situație, ceea ce își doresc dușmanii cursului european. Eu îndemn la calm și la respectarea legilor în RM. Toate aceste acțiuni nu contribuie la dezvoltarea țării noastre.”
 
 
 
Amintim că la cancelaria Adunării populare a autonomiei găgăuze au fost înregistrată o adresare a locuitorilor autonomiei care cer organizarea unui referendum cu privire la ieșirea Găgăuziei din componența Republicii Moldova și revenirea la statutul Republicii Găgăuze, declarate la 19 august 1990. Sub această inițiativă, după cum afirmă inițiatorii referendumului, s-au semnat circa cinci mii de locuitori ai autonomiei.
 
 


Read more: http://deschide.md/timofti-actiunile-gagauziei-destabilizeaza-situatia-din-rm/#ixzz2XKpVU5AH
 
 
0