565

Fotografii SPECTACULOASE de la Marsul Unitatii si Demnitatii Sociale




Aproximativ 5000 de persoane şi-au amintit de vremurile frumoase de demult, participînd la Marsul Unitatii si Demnitatii Sociale organizat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, pe 1 Mai recent.
 
Acţiunea a început în jurul orei 9.00, în scuarul Circului şi a durat pînă la amiaza zilei. Chiar dacă evenimentul a avut loc duminică, zi în care cei mai mulţi obişnuiesc să-şi petreacă timpul acasă, de această dată miile de oameni au preferat să sărbatorească 1 Mai, alături de Partidul Socialiştilor… Şi nu au regretat că au făcut această alegere. Pe feţele lor s-a citit bucurie şi, în acelaşi timp, nostalgie. Participanţii au fost mîndri că au participat la evenimentul grandios.

În fruntea mulţimii, din care făceau parte în mare măsură tineri, se afla liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon și deputații Zinaida Greceanîi și Ion Ceban, care împreună cu toţi cei adunaţi în scuarul Circului, au mers pe jos pînă la Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, care se afla la o distanţă de cîţiva kilometri.


Cele 5000 care au venit din 15 raioane şi din oraşul Chişinău, au fost împărţite în şase coloane, iar fiecare dintre acestea era condusă de către liderii de raioane şi din Chişinău.
Pe fundalul sonoric oferit de către o orchestră talentată, oamenii scandau "dreptate", "ordine sociala", "progrese sociale" și "locuri de muncă".

Ajunşi la Teatrul de Operă şi Balet, socialiştii şi susţinătorii acestora au desfăşurat un un miting, ca răspuns la măsurille nepopulare ale administrației locale din Chișinău. 
Igor Dodon a subliniat că socialiştii acordă o atenţie sporită viitorului Chişinăului, care astăzi este plin de mizerie “graţie” primarului său, Dorin Chirtoacă. Potrivit lui Dodon, socialiştii vor izbuti demiterea acestuia prin organizarea referendumului.

Socialistul a vorbit şi despre necesitatea urgentă de a fi promovaţi tinerii în funcţii importante de decizii.
“Tinerii trebuie promovaţi la toate nivelele, la toate funcţiile de decizie: consilieri, primari, deputaţi conducători ai întreprinderilor şi instituţiilor, deoarece ei sînt cei necopromişi, cei care vor cu adevărat să schimbe situaţia în Moldova”, a menţionat Igor Dodon.

Partidul socialiștilor va oferi și un pic de distracție pentru cei care marchează ziua de 1 Mai. Astfel, în mai puțin de o oră, aceștia vor organiza concertul "Iubec Moldova" în scuarul Teatrului de Operă  şi Balet.
.
Acţiunea PSRM s-a încheiat cu un concert “Iubesc Moldova”, unde au formaţiile “Milenium” şi “Lume” au oferit un spectacol frumos, cu muzică de calitate.



0