807

Unionistii pregatesc PROVOCARI pentru 9 MAI! Vor sa dea peste cap programul autoritatilor?




Ziua Victoriei desemnată Ziua Europei care va fi sărbătorită pe 9 Mai în Piaţa Marii Adunari Nationale, ar putea fi marcată de provocări. Un grup de unionişti se mobilizează pe Facebook, menţionînd că pregătesc tricolorul şi pe 9 Mai vor cîntea cîntece patriotice şi vor bate batem tobele în PMAN.
 
“AJUNGE! Ne recîştigăm DEMNITATEA! AJUNGE! A trecut vremea imperiilor! Pe 9 mai pregătim tricolorul şi mergem în Piaţa Marii Adunări Naţionale , cântăm cântece patriotice, batem tobele , cântăm din vuvuvele , facem ce vrem, suntem acasă!”, menţionează unioniştii. Iniţiativa deplasarii în PMAN aparţinut membrului unei organizaţii unioniste, Vitalie Lisnic .
“Minorităile ruse sărbătoresc "Ziua victoriei asupta germanilor și românilor" chiar în centrul capitalei, pe PMAN.Mîndria mea de român nu-mi permite să tolerez vorbe jignitoare asupra românilor de felul: "Мы их победили,негодяев..." de aceea voi protesta. Pe 9 mai, la concertul de pe PMAN vom ieși "înarmați" cu vuvuzele si tobe ca să arătam atitudinea noatră față de concertul lor”, precizează tînărul.
 
Actualităţi.md reaminteşte că acum trei zile, la Primăria Chişinău s-a propus ca Ziua de 9 mai- Ziua Victoriei împotriva fascismului, să fie decretată zi de doliu în municipiul Chișinău, iar panglica Sfîntului Gheorghe scoasă înafara legii. Propunere a venit de la șefa Direcției Relații Externe, Gabriela Ciumac, în cadrul ședinței săptămînale a Primăriei Chișinău.


0