823

(video) Absolventii din Floresti PROTESTEAZA impotriva examenelor de BAC




Noile reguli ce vizează desfăşuarea examelor de BAC stîrnesc tot mai multe nemulțumiri în rîndul absolvenților din întreaga țară. După ce absolvenții din Cahul și Chișinău au organizat miting-uri de protest, acum și cei din raionul Florești au ieșit să-și exprime nemulțumirea faţă de măsurile „contra copiatului", impuse de Ministerul Educației.
 
Ieri, elevii claselor a 12-a din orașul Florești au protestat pașnic, faţă de măsurile aspre, la care vor fi supuși în timpul susținerii examenului de BAC. Ei spun că  camerele video care vor fi instalate în sălile de BAC îi stresează și nu se vor putea concentra asupra subiectelor. Totodată, absolvenții spun că atunci cînd s-a făcut admiterea la liceu trebuia să se facă pe baza examenelor de intrare.
 
VIDEO
 
Actualităţi.md precizazeă că pentru cele 1.200 de camere necesare, Ministerul Educației a cheltuit  peste 7,3 mln lei. Autoritățile au mai anunțat că în unele centre de BAC, vor fi instalate scanere și aparate care vor ajuta la depistarea telefoanelor mobile și alte aparate electronice.


0