690

(video) Filat isi linge ranile dupa ce a pupat fundul Plahotniucului




Că Republica Moldova este ţara tuturor posibilităţilor nu mai este o noutate nici măcar pentru insecte, dar evenimentele zguduitoare care au avut loc în ultima săptămînă în politica noastră, au intercut orice aşteptare.
 
VIDEO
 
Acum o lună, mai exact, după ce a început tămbălăul despre tragedia din Pădurea Domnească, Filat îi declarase război colegului său de alianţă, Vlad Plahotniuc, iar la una dintre şedinţele AIE, au fost chiar la un pas de a se lua la pumni. Noroc că au intervenit alţi colegi care i-au “cuminţit” pe ambii.
 
Liberal-democraţii s-au retras din Alianţa pentru Integrare Europeană şi împreună cu deputaţii PCRM l-au dat jos pe Plahotniuc din fotoliul de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, iar Filat a ieşit în faţa camerelor de luat vederi şi l-a dat în vileag pe aşa-zisul păpuşar.
 
 “Eu sunt prim-ministru în urma votului a 5 sute 6 mii de oameni, iar Plahotniuc a ajuns în funcţie avînd în spate off-shore-uri, bani furaţi şi crime pentru care încă trebuie să răspundă. Nu el este cel care trebuie să-mi ceară demisia şi cel care să  vorbească cu mine despre curaj. Curajul ar trebui demonstrat inclusiv în lupta cu comunismul. Acum toţi sun luptători cu comunismul mai ales Plahotniuc şi Lupu. Demisia lui Plahotniuc este un inceput doar”, declara Vlad Filat pe 16 februarie curent.
 
Declaraţiile liberal-democratului au fost precedate de căderea guvernului şi multe alte declaraţii, acuzaţii şi certuri în public.
După ce a fost “aruncat” din fotoliul de premier, lui Filat i-a dispărut total curajul şi s-a răzgîndit să ducă la capăt lupta începută împotriva lui Plahotniuc. Brusc, liberal-democratul a devenim mai romantic şi a început să-l copleşescă regretele pentru acuzaţiile pe care le-a adus anterior.
 
Filat a făcut tot pentru ai întra în voia lui Plahotniuc: l-a asigurat cu Procuror General, şi i-a îndeplinit scopul suprem, sau, mai bine zis,  planul-cheie: implementarea sistemului de vot mixt.
Fostul premier s-a văzut constrîns să facă aceste declaraţii de dragul  revenirii în funcţia de premier. Ştiind că fără PD nu-i va reuși, Filat a renunţat la demnitate, s-a îngropat ca şi politician, făcînd declaraţii umilitoare.
 
 “Problemele legate de modul în care funcţionează AIE au fost personalizate. Nu a fost o abordare corectă. Dar, reiterez, aceasta este activitatea politică, poţi să ai poziţii total diferite, dar trebuie să găseşti calea compromisului, să comunici mai mult. E adevărat, nu am comunicat eficient în cadrul AIE 2. Nu este corect să personalizezi lupta politică, ori să aduci acuzaţii neprobate. Eu nu mă feresc să-mi recunosc greşelile. Nu este corect să personalizezi lupta politică ori să aduci acuzaţii neprobate. Am făcut şi eu astfel de greşeli, voi avea grijă ca pe viitor să nu le repet”, a spus Filat într-un interviu pentru Moldpres, la numai cîteva zile după ce îi făcuse o vizită de curtuazie lui Plahotniuc, la şedinţa Parlamentului.
 
Prin acest discurs, Filat a recunoscut că de doi ani și jumătate a tot măcinat prostii, ne-a mințit cu poveștile despre păpuși și păpușari, doar pentru ași ascunde propriile greșeli şi după asta, Filat vrea ca lumea să-l mai creadă, să-i dea votul la următoarele alegeri?
 
Din toată această situaţie înţelegem că,lui Filat îi păsa doar de propria piele şi pentru dorinţa nestăvilită de a-şi continua afacerile politice, este gata să se tăvălească ca o rîmă.
 
A făcut orice pentru a dispărea de pe arena politică, s-a comportat ca o bătrînică isterică şi a împrăştiat născoceli, iar după asta “a plîns” pentru a-i fi iertate greşelile.
 
Lumea a rîs copios, luni, cînd a văzut decizia Curții Constituționale, prin care Filat a fost interzis la şefia Guvernului. Adică, Filat a căzut într-o capcană demonică de unde nu se va mai putea desprinde niciodată. Nu știu al cui a fost planul, însă este cert că, Plahotniuc cu PD a lui şi Ghimpu cu echipa sa, şi-au văzut un mare vis împlinit – cel de al “sugruma” pe Filat şi Partidul Liberal Democrat
 
Eu cred că planul lui Plahotniuc a fost realizat la cel mai înalt nivel şi că numai un viclean cu staj ar reuşi această performanţă ca doar în cîteva zile să distrugă un politician cu aproximativ 35 % din preferinţele alegătorilor .
 
Autor: Elena Mîndru


0