828

Parlamentul a decis: 40 de milioane de dolari pentru implementarea Proiectului de reforma a Educatiei


Parlamentul Republicii Moldova a ratificat vineri, 19 aprilie curent, Acordul de finanțare în valoare de 40 de milioane de dolari SUA pentru implementarea Proiectului de Reformă a Educaţiei în Republica Moldova.
 
Acesta vine să sprijine activităţile Guvernului îndreptate spre consolidarea calităţii educaţiei. Cea mai mare parte a resurselor, 38,5 milioane de dolari SUA  va fi investită în reabilitarea infrastructurii a 94 de şcoli de circumscripţie şi în dotarea lor cu mobilier,echipament, mijloace ale tehnologiei informaţiei. De asemenea, proiectul va susţine activităţi de formare a personalului didactic şi de conducere, modernizarea Sistemului informaţional de management în educaţie şi consolidarea sistemului de testare şi evaluare a reuşitei elevilor.
 
”În condițiile în care în ultimii 20 de ani s-a investit foarte puțin în modernizarea instituțiilor de învățămînt din Republica Moldova, a venit timpul să le renovăm - a spus ministrul în exercițiu al Educației, Maia Sandu - astfel încît copiii noștri să învețe în săli bine dotate, unde să folosească tehnologiile informaționale ca și semenii lor din regiune, și în scoli bine încălzite, cu apă caldă și grupuri sanitare funcționale”.
 
Proiectul va fi implementat în perioada 2013 – 2018.


 

0