Strategia de dezvoltare a Republicii Moldova 2013-2026 initiata de Mihai Ghimpu...
Aseară am urmărit emisiunea ÎnProfunzime cu Lorena Bogza la postul de televiziune PROTV. Invitați au fost Hadîrcă, Guțu și Marinuță, adică cei ce au inițiat ”reformarea” Partidului Liberal.
Mihai Ghimpu i-a numit ”putciști”, pe cei ce au refuzat să împărtășească părerea dlui de a ceda începînd cu anul 2014 pe o perioadă de 12 ani, adică pînă în 2026, puterea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. De fapt cred că cetățenii acestui stat la momentul dat și reieșind din tot ”bardacul” actual de la Guvernare nu ar ezita să voteze PCRM-ul la eventualele alegeri extraordinare sau ordinare din 2015. Emisiunea o puteți urmări aici. Pentru mine apare o singură întrebare: – S-a consultat cu cei din partid Mihai Ghimpu atunci cînd a luat decizia că ei trebuie să treacă în opoziție?
P.S. Și încă ceva juristul Munteanu, candidatul PL la șefia Comisiei Juridice a Parlamentului, a preluat toate cunoștințele din domeniul juridic de la juristul Ghimpu mai ales atunci cînd dă dovadă de cunoștințe vaste în jurisprudență și declară că sunt instituții de drept în această țară, iar cei ce au fost demiși din partid ILEGAL (conform statutului Partidului Liberal un vice-președinte sau un membru al Biroului Permanent poate fi demis numai de Congres), nu au decît să se adrese în instanță pentru a-și recăpăta mandatul de membru de partid. Statutul Partidului Liberal. În Punctul 3.16 se stipulează următoarea: Sancţiunea de excludere este înaintată şi aplicată de către preşedintele partidului în baza hotărârii aprobate de către Consiliul Republican pentru membrii Biroului Politic al PL. Sancţiunea de excludere este înaintată şi aplicată de către preşedintele partidului în baza hotărârii aprobate de către Congres pentru prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii partidului şi secretarul general. În punctul 3.17. Sancţiunea de excludere este înaintată şi aplicată de către preşedintele partidului în baza hotărârii aprobate de către Congres pentru membrii Consiliului Republican. Stimați juriști cu ași în mînecă, noi vedem că încălcați și prevederile propriului statut. În acest context ce putem să mai zicem de legile statului și Constituția Republicii Moldova care nu mai are pentru voi nici o valoare…
Vai și amar de capul nostru.
- Veaceslav Burlac