725

DEZVALUIRI SCANDALOASE despre negocierile noului acord. Afla ce se discuta, de fapt, la consultari




Delegaţii PLDM, PD şi PL se întîlneau zadarnic la consultări, căci toate deciziile privind semnarea unui nou accord de guvernare, sunt luate de liderul PLDM, Vlad Filat, şi prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.
 
Este dezvăluirea preşedintelui Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, făcută aseară Tanase în cadrul emisiunii În PROfunzime.
 
Alexandru Tanase spune că acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 2 a fost pus la punct după o discuţie de circa jumătate de oră dintre liderul PLDM, Vlad Filat, şi prim-vicepresedintele PDM, Vlad Plahotniuc.
 
„Atunci a cerut Ghimpu Ministerul de Interne şi Procuratura Generală, fapt pentru care era ridiculizat. După care se încheieau negocierile şi ne înţelegeam ce anunţăm presei şi astfel am compromis noţiunile de „principii şi valori”. În ultima zi, înainte de posibila dizolvare a Parlamentului, Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc au avut un schimb de discuţii de o jumătate de ora, după care s-a anunţat care este formula acordului- se împart doar instituţiile care au revenit AMN-ului, în rest de nimic nu ne atingem. Pînă seara decizia a fost adoptata şi s-a făcut acordul, care în fond a fost primit de la partenerii europeni, după un model al europenilor”, a spus Alexandru Tanase la ProTV. 


0