784

(video) NEREGULI cu CARUL la un fast food din capitala




Un fast food din sectorul Ciocana al capitalei, activează fără autorizaţie de aproximativ un an de zile.
 
Ofiţerii de investigare a fraudelor ai Inspectoratului de poliţie Ciocana au desfăşurat vineri, 29 martie curent, acţiuni de verificare la această companie, unde au depistat nereguli record.
 
Între acestea se numără lipsa autorizaţiei de funcţionare, neutilizarea în activitate a aparatului de casă şi control, neeliberarea bonului de casă, angajarea persoanelor în lipsa contractelor de muncă şi carnetelor medicale, încălcarea regulilor sanitar-epidemiologice, precum şi lipsa documentelor de provenienţă a materiei prime achiziţionate şi a certificatelor de calitate. Administratorul întreprinderii a fost sancţionat cu amendă în sumă de 1000 lei.
 
Totdată a fost sesizat Inspectoratul Fiscal De Stat, privind iniţierea unui control fiscal al activităţii întreprinderii pentru perioada anilor 2011-2013, inclusiv au fost remise sesizări în adresa Inspecţiei Muncii, Serviciului de Stat de Supraveghere Publică a Sănătăţii al Primăriei mun.Chişinău, privind expunerea pe marginea încălcărilor depistate.
 
VIDEO
 
De menţionat că, anul trecut, prin decizia Centrului de Sănătate Publică din mun. Chişinău a fost sistată activitatea cafenelei, însă agentul economic pînă în prezent şi-a continuat activitatea cu grave încălcări a legislaţiei în vigoare. 


0