809

(video) Hotii care au SPART biserica de la Vadul lui Voda, prinsi de politie. Cum si-au explicat gestul




În urma acţiunilor speciale de investigaţii organizate de către ofiţerii Inspectoratului de Poliţie Ciocana au fost identificaţi şi reţinuţi doi suspecţi în cazul furtului comis la o biserică din or. Vadul lui Vodă, înregistrat acum două zile. Atunci au fost furate diverse obiecte de cult şi bani din cutia pentru donaţii. 
 
Aceştia au fost reţinuţi în noaptea spre 1 aprilie, în comuna Budeşti, după ce au intrat în biserica din localitate şi au sustras mijloace băneşti. Ei s-au dovedit a fi minori cu vârstele de 14 şi respectiv 16 ani, fără loc permanent de trai, originari din Cricova şi Dubăsari. În ambele cazuri ei au pătruns în biserici prin forţarea geamului cu ajutorul unei răngi din metal.
 
Fiind audiaţi, au declarat că banii sustraşi i-au cheltuit iar obiectele de cult din biserica de la Vadul lui Vodă urmau să le comercializeze.
 
VIDEO
 
În momentul când au fost reţinuţi, aceştia se deplasau cu un taxi din comuna Budeşti spre capitală, iar asupra lor a fost depistată o sacoşă cu bani în sumă de aproximativ 2 000 lei. În acest context poliţia a sesizat instituţiile abilitate ale autorităţilor publice locale în vederea luării de atitudini. Totodată a fost pornită o cauză penală pentru furt care prevede amendă în mărime de la 6 000 până la 20 000 lei sau închisoare de până la 4 ani.


0