1113

ULTIMA ORĂ: Noul prim-ministru al R. Moldova va fi o femeie

  Noul prim-ministru al R. Moldova va fi o femeie  
Print
Marime Font
 


 
Au devenit cunoscute unele detalii importante din culisele negocierilor dintre cei trei foști lideri ai fostei alianțe de guvernământ.  
 
Astfel, în cadrul ultimei întâlniri ex-premierul Vlad Filat a propus ca o variantă de ieșire din impas candidatura dnei Liliana Palihovici la funcția de prim-ministru. Propunerea premierului nu a fost respinsă de M. Lupu și M. Ghimpu, aceștia însă au condiționat acceptarea respectivei candidaturi cu numirea și a altor femei în viitorul executiv. Ținând cont de rolul crescând al femeii în societate, a declarat Marian Lupu, ar fi un gest motivat ca în exercițiul de vot al noului guvern să se țină cont de caracterul obiectiv al acestei situații subiective și principiale. Potrivit acelorași surse, din noul guvern vor face parte V. Buliga (PD) pe post de prim-vicepremier, Maria Ciobanu (PLDM) – ministru al Educației, Corina Fusu (PL) – ministru al Culturii. Este de așteptat ca noul premier, Liliana Palihovici, să coopteze în guvern și o femeie din sânul societății civile. Numele vehiculat e cel al Maiei Laguta căreia îi va fi încredințat Ministerul de Interne, pentru a-l umaniza și depolitiza. Ori promovăm principii și valori, ori mergem în anticipate, a declarat sub acoperirea anonimatului unul din foștii lideri ai AIE-2. 
 
Solicitat de presă să confirme sau să dezmintă această informație, ex-premierul Filat a declarat că, pe alocuri, un asemenea scenariu poate fi unul asumat, dar el nu comentează ceea ce scrie presa de partid.
http://www.timpul.md

0