760

CADAVRU unui barbat, gasit linga o padure din Cimislia


Crimă nemiloasă la Cimişlia. Trei tineri ar fi ucis în bătaie un fost prieten, apoi l-au aruncat lîngă o pădure dintre satele Codreni şi Zloţi, raionului Cimişlia.
 
Cadavrul băiatului a fost găsit de o echipă de patrulare din cadrul Inspectoratului de poliție din Cimișlia, în noaptea de 23 spre 24 martie, curent, la o distanţă de 20 metri spre pădure - un cadavru de gen masculin cu semne de moarte violentă.
 
Imediat la faţa locului s-a deplasat grupul operativ care a stabilit identitatea defunctului: locuitor al satului Zloți, aceluiaşi raion, în vîrstă de 32 de ani. 

Grație unui complex de acțiuni speciale de investigație și profesionalismului angajaților Inspectoratului Național de Investigare și a Inspectoratului din Cimișlia, la scurt timp, forţele de ordine au identificat și reținut suspecţii. Aceştia s-au dovedit a fi trei bărbaţi, cu vârstele de 26, 28 şi, respectiv, 53 de ani locuitori ai satului Codreni, Cimișlia.
 
Interogaţi de poliţie, suspecţii şi-au recunoscut vina, reconstituind crima. 

Astfel, în seara de 23 martie, curent, în jurul orei 22:00 suspecții se aflau marginea pădurii din satul Codreni unde încercau să defrișeze câțiva copaci. În acest timp, suspecții au fost surprinși de victimă, care se deplasa din spre satul vecin, dar a zărit suspecții, iar deoarece aceștia aveau un conflict mai vechi, s-a oprit pentru a le împiedica să taie copaci.
 
Potrivit cercetărilor polițienești, victima era ginerele unui pădurar, iar suspecții se aflau de mai multă vreme în vizorul acestuia pentru acte de defrișare și braconaj.
 
După ce a coborât din mașină, victima s-ar fi luat la ceartă cu suspecții, iar cei trei l-ar fi snopit în bătăi. Abandonându-l într-o baltă de sânge, consătenii ar fi sustras telefonul mobil al victimei și ar fi părăsit locul infracţiunii.
 
  Actualmente, suspecţii sunt cercetaţi penal în baza art.145 al.1 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei, persoanele culpabile de săvîrşirea unui omor, riscă pînă la 15 ani privaţiune de libertate.

0