988

Noutate pentru soferi! Numerele de inmatriculare pot fi REZERVATE ON-LINE




Dacă aveţi vehicul sau doriţi să cumpăraţi unul în viitorul apropiat, atunci puteţi să rezervaţi on-line un număr de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate, pentru o perioadă de 30 zile calendaristice.
 
De asemenea, dacă aţi rezervat deja un număr de înmatriculare, puteţi prelungi în regim on-line perioada de rezervare a acestui număr. Prelungirea se face pentru o perioadă de cel puţin o lună, iar pînă la expirarea termenului de rezervare a numărului solicitat, puteţi comanda în oficiile întreprinderii placa de înmatriculare care va conţine simbolurile solicitate sau să prelungiţi repetat termenul de rezervare încă pentru cel puţin o lună.
 
Numărul de înmatriculare este combinaţia de litere şi cifre de pe placa de înmatriculare, iar costul rezervării sau prelungirii rezervării numărului nu include costul plăcii de înmatriculare cu simboluri solicitate.
 
Serviciile date pot fi solicitate doar de cetăţenii RM, a căror înregistrare de evidenţă se conţine în Registrul de Stat al Populaţiei (deţin număr de identificare de stat al persoanei fizice - IDNP). Ulterior, procedura de comandare a plăcii de înmatriculare (cu numărul de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate rezervat anterior), poate fi realizată în cadrul subdiviziunii (biroului) de examinare şi evidenţă a transportului (S(B)EET).



0