1624

Filat susține că Ghimpu trebuie pedepsit pentru „șantajul față de Timofti”


Vlad Filat consideră că acțiunile respective reprezintă o încercare clară de a exercita presiuni asupra șefului statului și ele trebuiesc condamnate. Orice șantaj asupra lui Nicolae Timofti trebuie pedepsit. Declarația a fost făcută de premierul Vlad Filat după ședința Guvernului, cu referire la afirmația liderulului PL, Mihai Ghimpu, care a spus că va vota cu PCRM demisia lui Nicolae Timofti, în cazul în care președintele va accepta la funcția de prim-ministru candidatura lui Vladimir Filat.
Premierul consideră că acțiunile respective reprezintă o încercare clară de a exercita presiuni asupra șefului statului și ele trebuiesc condamnate. 

“Nu prin presiune cineva va reuși să primească colaborare din partea PLDM. Duminică, noi vom decide nu doar asupra înaintării candidaturii la funcția de premier, ci în general cum vom lucra mai departe. Obiectivul nostru este să asigurăm o coaliție de guvernare funcțională. O să demonstram asta prin fapte, și nu prin spectacol”, a spus Vlad Filat. 

Totodată, Vlad Filat a spus că se va întîlni cu colegii săi din fosta AIE pentru a discuta următoarele acțiuni politice. Filat a specificat că, în acest caz, nu depinde totul de PLDM, dar și de ceilalți actori politici. 

“Înaintarea candidatului la funcția de premier este dreptul exclusiv al președintelui țării, fără ca cineva să interpreteze sau să influențeze acest drept”, a menționat Filat. 

Amintim că Parlamentul a votat cu 54 de voturi moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Filat. 

0