1533

Mesajul Premierului Vlad Filat la ultima şedinţă


Premierul Vlad Filat, în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, a venit cu un mesaj special către membrii Executivului. Premierul Vlad Filat, în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, a venit cu un mesaj special către membrii Executivului.
După cum relatează TRIBUNA, Vlad Filat a menţionat că, în anii de activitate ai actualului Guvern, au fost adoptate mai multe decizii importante, s-au întîmplat multe lucruri bune, chiar dacă despre ele nu se vorbeşte, punîndu-se accentul pe non-valoare şi pe scandal.
Premierul a spus că actualul Guvern are totuşi două mari restanţe pe care urmează să le elimine în cadrul şedinţei sale de astăzi. Prima restanţă ţine de faptul că în Moldova continuă să fie mulţi pensionari cu pensii sub minimul de existenţă. Premierul a anunţat că astăzi Executivul va examina un proiect de lege ce prevede majorarea pensiilor mai mici de 1300 de lei.
Cea de-a doua restanţă ţine de impozitarea în agricultură. În acest sens, Guvernul urmează să aprobe astăzi un proiect de lege care prevede introducerea impozitului unic în agricultură, dar şi reglementarea altor aspecte fiscale ce vizează acest domeniu. Vlad Filat a menţionat că proiectul este unul echilibrat şi a fost discutat cu cei vizaţi de el.
În context, Premierul a anunţat că au fost identificate mijloacele bugetare necesare pentru ca Parlamentul să extindă astăzi preconizatele majorări de salarii pentru aleşii locali asupra tuturor celor ce deţin funcţii de demnitate publică. Vlad Filat a solicitat ca factorii de decizie să se mişte rapid astfel încît cei vizaţi să poată primi salarii majorate deja de luna viitoare.
În total, pe agenda ultimei şedinţe a actualului Guvern figurează circa 50 de subiecte.
Premierul a anunţat anterior că mîine îi va prezenta Preşedintelui Nicolae Timofti cererea sa de demisie din funcţie după ce marţi 54 de deputaţi comunişti, democraţi şi neafiliaţi au votat o moţiune de cenzură privind demiterea Guvernului.

0