1722

Ghimpu despre Filat: "A compromis încrederea cetăţenilor, votul pentru PL şi PD, încrederea lui Merkel, Barosso ş


Vlad Filat putea să fie al doilea Ştefan al Moldovei. Prim-ministrul în exerciţiu al Republicii Moldova, Vlad Filat, nu mai are dreptul moral de a insista asupra funcţiei de premier, deoarece a pierdut încrederea cetăţenilor. De această părere este preşedintele Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu. Declaraţia a fost făcută la postul naţional de televiziune.
"Filat şi-a tăiat singur craca pe care stătea. Moldova nu a mai avut aşa o situaţie favorabilă ca până acum, credeţi-mă. Un politician trebuie să controleze când face o mişcare. Filat ştia de dosare, de interceptări, de situaţia de la BEM. Acum el nu mai poate fi prim-ministru, a compromis încrederea cetăţenilor, votul celor care au votat pentru PL şi PD, încrederea lui Merkel, Barosso şi Biden. Nu poţi insista la funcţia de prim-ministru după ce ai primit vot de neîncredere. Filat a stricat imaginea Republicii Moldova şi a trântit în gât Alianţa", a declarat Mihai Ghimpu.
Totodată, şeful liberalilor sugerează că Vlad Filat ar face jocurile Rusiei.
"Aici este mâna ruşilor, este exact ca în anul 1999. Înainte ruşii ne ocupau cu tancurile acum cu partidele politice. Dacă nu se va forma Guvernul, atunci scopul lui Filat este în a trăda poporul şi a-l arunca în braţele Rusiei. Dacă nu o să accepte că nu mai poate fi prim-ministru, înseamnă ca el trebuie să ducă la bun sfârşit ordinul Moscovei", a adăugat politicianul.
Mai mult, Mihai Ghimpu susţine că dacă nu se ajungea în această situaţie, Vlad Filat ar fi putut fi "al doilea Ştefan al Moldovei".
"I-am spus că ar fi avut ocazia să fie al doilea Ştefan al Moldovei. Mi-a răspuns că nu vrea să fie Ştefan cel Mare. Eu am înţeles că nu vrea din păcate", a conchis liderul PL.
Publika.md aminteşte că ieri Guvernul condus de prim-ministrul Vlad Filata primit vot de neîncredere din partea deputaţilor. 54 de parlamentari s-au pronunţat pentru demiterea Executivului. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de către PCRM, iar motivul pe bază pe care l-au invocat aceştia a fost corupţia din cadrul Executivului. Premierul în exerciţiu Vlad Filat va semna demersul prin care îşi prezintă demisia în faţa preşedintelui ţării vineri, 8 martie.

0