857

Ghimpu îl sugerează drept candidat la funcția de premier pe nepotul său, Dorin Chirtoacă


Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, sugerează, că nepotul său, Dorin Chirtoacă, actualul primar general de Chișinău ar putea fi o candidatură bună pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, sugerează, că nepotul său, Dorin Chirtoacă, actualul primar general de Chișinău ar putea fi o candidatură bună pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.
Afirmațiile au fost făcute într-un interviu pentru cotidianul.ro, citat de 24h.md. Întrebat, dacă ar putea candida personal la funcţia de premier, Ghimpu a răspuns, că nu este singur în Partidul Liberal şi că sînt şi alte persoane demne de a ocupa acest post, inclusiv primarul general al Capitalei.
“Nu sînt doar eu în partid. Avem miniștri buni, primari generali, care ar putea fi prim-miniștri. Dar noi nu urmărim asta. E importantă funcția, fără ea nu poți realiza nimic, dar cînd e de ales între funcție și cauză noi întotdeauna am pledat pentru cauză”, a declarat Mihai Ghimpu pentru Cotidian, scrie sursa citată.
Totodată, Ghimpu susține, că „PLDM și Filat trebuie să tragă niște concluzii după ceea ce s-a întîmplat ieri în Parlamentul Republicii Moldova”.
„În afară de această luptă internă în cadrul Alianței cu Plahotniuc, Filat are și păcate: convorbirile telefonice înregistrate, trafic de influență, miniștrii lui cu dosare penale. De o așa Alianță nu avem nevoie nici noi, nici cetățenii, nici Europa. Noi avem nevoie de o Alianță pentru oameni, nu ca cineva să folosească funcția și să aibă putere absolută și avere cît mai multă. Nu pentru asta este Alianța, de aceea azi am vorbit, am criticat, dar n-am votat pentru moțiunea care a venit de la comuniști”, a mai spus liderul PL.

0