867

Leancă dezminte că va candida la funcția de premier: Vlad Filat este candidatul PLDM


Potrivit ministrul de Externe, Iurie Leancă, la data de 10 martie Biroul Politic al PLDM se va întruni, atunci vor fi luate unele decizii. Prim-vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, ministrul de Externe, Iurie Leancă, neagă că candidatura sa va fi înaintată de PLDM la funcția de premier. În cadrul unei conferințe de presă, Leancă a menționat, că prim-ministrul Vladimir Filat rămîne a fi candidatura pentru această funcție, deoarece a demonstrat, că poate conduce eficient Guvernul, relatează NOI.md.
“Am aflat, că am mulți susținători din rîndurile PDM și PL. Ei pot să creeze un club al fanilor lui Iurie Leancă și eu să-l prezidez. Unii politicieni și analiști au devenit un fel de purtători de cuvînt neoficiali ai PLDM, propunînd candidaturi. PLDM are propria poziție, iar încercările de a ne influența nu vor da nici un rezultat” a spus Leancă. 

Potrivit lui, la data de 10 martie Biroul Politic al PLDM se va întruni, atunci vor fi luate unele decizii. 

Leancă a calificat drept un joc politic demisia Guvernului, specificînd, că pe parcursul celor două mandate Vlad Filat a salvat Moldova de la colapsul economic, a scos țara din izolare internațională, aducînd-o în pragul semnării acordului de Asociere și de liber schimb. 

În acest context, Leancă a spus, că demisia Guvernului a dus la anularea mai multor vizite ale sale în mai multe țări din Europa. 
0