863

Lupu: "Filat şi-ar fi putut păstra fotoliul de premier, dar a preferat să lase Moldova fără Guvern"


Potrivit lui Lupu, anume Vlad Filat a lăsat Moldova fără Guvern. Până ieri dimineaţa, liderul PLDM, Vlad Filat, mai avea şansa să rămână premier sau să fie propus din nou pentru această funcţie şi susţinut de către democraţi. Acest lucru ar fi fost valabil, însă, doar dacă liberal-democratul ar fi acceptat varianta zero. Dezvăluirile au fost făcute de preşedintele PD, Marian Lupu, în emisiunea "Moldova în direct", de la postul naţional de televiziune.
Lupu susţine că Filat a pierdut orice şansă de a mai rămâne în fotoliul de prim-ministru sau de a fi desemnat din nou în fruntea Executivului, în dimineaţa zilei de azi: "Toate aceste zile personal am discutat cu Filat. Negocierile s-au încheiat în dimineaţa zilei de azi. A fost o propunere: Ca să evităm demiterea forţată, domnule premier,acceptaţi varianta zero, veniţi din proprie iniţiativă cu demisia,ne aşezăm la masa de negocieri şi admitem teoretic că aţi putea fi în continuare premier. Propunerea nu a fost acceptată, de ce, nu ştiu. Altă cale decât  votul de azi nu era".
Potrivit liderului PD, anume Vlad Filat a lăsat Moldova fără Guvern: "Acea declaraţie a lui Filat din 13 februarie a adus R. Moldova în situaţia de acum. Am ajuns să avem un Guvern interimar".
Publika.md aminteşte că Parlamentul a demis ieri Guvernul în frunte cu premierul Vlad Filat. Moţiunea de cenzură a fost votată de 54 de deputaţi. Vlad Filat a anunţat că îşi va prezenta demisia în faţa preşedintelui Nicolae Timofti vineri, 8 martie.

0