800

Miniştri din Guvernul Filat, cercetaţi penal


Cu dosar penal s-a ales şi ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, care este cercetat de CNA în cazul Sandulachi Membrii Guvernului au fost implicaţi în mai multe scandaluri de amploare în ultimii ani. Mai mulţi miniştri sunt bănuiţi de oamenii legii de delapidări în proporţii deosebit de mari, exces de putere, neglijenţă în serviciu, dar şi fals în acte publice.
 
Recent, au fost pornite dosare penale pe numele a trei membri ai Executivului. Unul dintre aceştia este ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi. Demnitarul a ajuns în vizorul procurorilor Centrului Naţional Anticorupţie, pentru că şi-a dat acordul pentru ipotecarea a 500 de metri pătraţi din cadrul Spitalului Republican, decizie calificată drept ilegală. Dacă va fi găsit vinovat, Andrei Usatâi, care are statutul de bănuit, riscă până la 10 ani de închisoare.
Cu dosar penal s-a ales şi ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, care este cercetat de CNA în cazul Sandulachi. Ministerul Finanţelor a achitat omului de afaceri 400 de mii de euro, fără a face recurs la decizia instanţei de judecată. Negruţa respinge toate acuzaţiileşi spune că este victima unui şantaj politic.
Şi ministrul Culturii, Boris Focşa, este bănuit de exces de putere şi riscă până la 10 ani de închisoare. Demnitarul este suspectat de vânzarea ilegală a mai multor clădiri-monumente din Capitală. Ministrul Culturii a respins toate acuzaţiile care i s-au adus.
Nici fostul ministru al Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, nu a scăpat de învinuiri. Procurorii au pornit o cauză penală pentru cumpărarea la preţ dublu a autobuzelor şcolare. Fostul demnitar spunea, însă, că este nevinovat şi că nu s-a implicat în procesul de achiziţionare a vehiculelor.

0