678

57 de voturi pentru demisia lui Filat


Potrivit lui Roman Mihăeș, ”într-o tara normala, un guvern plin de ministri invinuiti de acte de abuz si coruptie ”Un calcul matematic simplu, ne arata ca in favoarea motiunii ar putea vota , PCRM – 34 de mandate, PD -15 mandate, grupul Dodon-4 mandate, 2 deputati din grupul Misin, Godea si Sirbu, in total 57 de voturi pentru demisia Guvernului Filat, iar daca se va proceda la vot secret, s-ar putea ca pro demisie sa voteze si unii deputati din PL si chiar PLDM”, scrie Roman Mihăeș pe blogul său.
”Din pacate dosarele de coruptie in care sunt implicati unii ministri si functionari publici, ne demonstreaza ca sub paravanul integrarii europene s-a furat ca in codru, mult mai urit decit in regimul Voronin. Guvernele AIE-1, si AIE-2, au actionat pe principiul:” Noi va dam integrare europeana iar voi ne dati voie sa furam”. Asa nu mai merge, nici integrare europeana nu avem, iar furtul si abuzurile guvernantilor trebuie oprite”, notează Mihăeș. 
Potrivit lui Roman Mihăeș, ”într-o tara normala, un guvern plin de ministri invinuiti de acte de abuz si coruptie, demult ar fi plecat in demisie sub presiunea opiniei publice”. 

”La noi insa, o armata intreaga de trompete mediatice, incearca sa acopere coruptia si traficul de influienta si sa salveze un Guvern care se afla in moarte clinica. Unii comentatori filatelisti au inceput sa plinga si sa debiteze ca doar cu Premierul Filat ne integram in UE. Ei declara ca Filat este un fel de atlet al UE, fara de care nu e posibila nici macar semnarea Acordului de asociere cu UE in toamna la Vilnius”, scrie Mihăeș. 

Roman Mihăeș mai susține că ”demisia Guvernului nu inseamna nici pe departe pericolul alegerilor parlamentare anticipate”, deoarece  daca demisionează Guvernul Filat, ”se poate forma alt Guvern, din componentele AIE-2 - PD, PLDM si PL”. 

”Nu putem accepta revenirea comunistilor antieuropeni la guvernare, dar nu mai putem sa toleram nici coruptia totala a actualilor guvernanti. Demisia Guvernului Filat trebuie sa devina o oportunitate pentru un nou inceput, pentru un Guvern de profesionisti, transparent si reformist”, mai scrie Roman Mihăeș.


0