880

Mîine, s-ar putea ca grupul Dodon și Mișin să-și încheie cariera politică – declarație


 
În grupul deputaților neafiliați care au părăsit PCRM trebuie sa existe o reticență față de votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, întrucît niciun partid din care fac parte neafiliații nu este gata de alegeri anticipate. Astfel a comentat pentru NOI.md analistul politic Anatol Țăranu un eventual vot al grupului Mișin și Dodon pentru moțiunea de cenzură a PCRM.


Pe de altă parte, analistul politic Viorel Cibotaru consideră că deputații neafiliați care vor vota moțiunea vor demonstra că nu sînt independenți.


„Fiecare dintre deputații independenți care va vota moțiunea de cenzură va demonstra că nu este independent și că este încadrat în niște scheme și joacă roluri. Am putea admite că vor exista astfel de sinucigași din partea lor, care să-și ardă cariera politică completamente. Primul motiv, pentru că este o cale mult mai lejeră spre anticipate și nimeni dintre ei nu are șanse să se regăsească în viitorul parlament, reieșind din sondajele politice”, a spus Viorel Cibotaru.


În același timp, analistul Oazu Nantoi a declarat pentru NOI.md că, “dacă liderul PCRM, Vladimir Voronin, va merge la provocarea alegerilor anticipate, atunci aceste partide trebuie să se gîndească bine, ca să nu dispară din ulteriorul Parlament”.

Cabinetul de miniștri poate fi demis cu 51 de voturi, iar PD și PCRM au împreună 49 de mandate. Diferența necesară ar putea veni de la neafiliați. Grupul lui Mișin, format din trei deputați, a declarat că nu va vota moțiunea. În același timp, socialiștii au declarat că se vor expune în legătură cu moțiunea pe parcursul zilei de azi, după ce se va întruni Consiliului Republican PSRM, în cadrul căruia urmează să fie luată o decizie.
0