676

Vezi ce alte surse de venituri au demnitarii!


Cu doar 5 mii de lei din această activitate s-a ales viceministra Educației, Loreta Handrabura. Activitatea de reprezentant al statului în diferite societăți comerciale aduce unor demnitari profituri considerabile. Despre aceasta indică declarațiile de venit ale demnitarilor plasate pe paginile web ale instituțiilor în cadrul cărora aceștia activează.
Astfel, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, în 2011, pe timpul cînd îndeplinea funcția de viceministru al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, a obținut un venit de 132 mii lei ca și reprezentant al statului în diferite societăți comerciale.
Actualul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov a cîștigat, în timpul mandatului său de viceministru, în cadrul aceluiași Minister, 95 mii de lei, iar Viorel Guțu, viceministrul al Agriculturii și Industriei Alimentare, – 74 mii lei.
Ceva mai puțin a cîștigat din funcția de reprezentant al statului în întreprinderile cu capital de stat ministrul Justiției, Oleg Efrim – 18 mii lei.
Cu doar 5 mii de lei din această activitate s-a ales viceministra Educației, Loreta Handrabura.
De regulă, viceminiștrii sînt persoanele delegate să reprezinte Guvernul în întreprinderile de stat sau cu cotă majoritară a statului, însă pe paginile oficiale ale instituțiilor în care aceștia activează nu sînt afișate declarațiile lor de venit. Doar viceminiștrii de la Interne, Externe și unul de la Mediu au făcut acest lucru.
De asemenea, mulți șefi ai instituțiilor subordonate ministerelor sau din Cancelaria de Stat îndeplinesc această funcție, însă declarațiile lor de venit nu sînt disponibile în varianta on-line.

0