869

Guvernul moldovean a cîștigat premiul internațional


Republica Moldova se numără printre primele șapte țări din lume care utilizează acest serviciu, relatează NOI.md. Guvernul Republicii Moldova a cîștigat premiul internațional „Best mGovernment”. Premiul pentru cea mai bună performanță a unui guvern în comunicarea mobilă i-a fost decernat Executivului pentru implementarea proiectului „Semnătura Mobilă”.
Republica Moldova se numără printre primele șapte țări din lume care utilizează acest serviciu, relatează NOI.md.
„Semnătura mobilă” reprezintă buletinul de identitate al cetățeanului în lumea virtuală şi cheia de acces către toate serviciile publice în format electronic. Cu acesta cetăţenii se pot autentifica în spațiul virtual și pot semna de la distanţă acte, rapoarte, cereri și declaraţii către instituţii. „Semnătura mobilă” poate fi solicitată la operatorii de telefonie mobilă, avînd la îndemînă doar buletinul de identitate. Serviciul este disponibil și pentru cetățenii de peste hotare.
Premiul „Best mGovernment” a fost oferit de către GSMA, organizația mondială care reprezintă interesele industriei de comunicații mobile, la Congresul global al operatorilor de telefonie mobilă desfășurat la Barcelona.

0