742

Liderii AIE, reuniţi de Ziua Memoriei

Ziua de 2 martie, când acum 21 de ani a început conflictul armat de pe Nistru, a fost proclamată de către Parlament Ziua Memoriei. Eroii căzuţi în războiul de pe Nistru sunt comemoraţi, astăzi, în întreaga ţară. În dimineaţa zilei, deputaţi, membri ai Cabinetului de miniştri, precum şi combatanţi au depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, şi premierul Vlad Filat au depus flori împreună.
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a venit şi el la acţiunea de comemorare, doar că a depus flori împreună cu primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.
După depunerea de flori, cei prezenţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au deplasat în marş spre Complexul Eternitate. Ulterior, reprezentanţii conducerii ţării au ţinut discursuri şi au adus omagii celor care au luptat în războiul de pe Nistru.
Acţiuni de comemorare a eroilor căzuţi pentru apărarea integrităţii şi suveranităţii ţării au loc şi la Bălţi, Glodeni, Cahul şi Ungheni.
Ziua de 2 martie, când acum 21 de ani a început conflictul armat de pe Nistru, a fost proclamată de către Parlament Ziua Memoriei.
0