886

Nu există cale de împăcare, a declarat Marian Lupu

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană s-au întrunit aseară târziu, la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, pentru a discuta despre situaţia din cadrul coaliţiei de guvernare şi eventuale soluţii de depăşire a crizei politice, dar şedinţa s-a încheiat fără rezultate.

 „Nu mai există cale de împăcare", au declarat azi liderul PD Marian Lupu şi cel al PL Mihai Ghimpu. Cel mai pesimist dintre liderii AIE este Mihai Ghimpu. Acesta a spus că nu mai ştie ce va fi mai departe. „Aseară târziu ne-am întâlnit. Nu mai ştiu dacă mai există vreo soluţie", a afirmat Ghimpu, citat de Inprofunzime.md.
 Liderul PD, Marian Lupu, insistă pe poziţia enunţată la începutul săptămânii. „Aseară am reiterat varianta zero. Mihai Ghimpu a susţinut poziţia mea. Domnul Filat însă nu a spus nimic. De asemenea, nu ştiu dacă o să ne mai întâlnim. O să vedem, însă în formula în care suntem acum nu mai putem continua. Cale de împăcare nu există. Dacă Filat renunţă la funcţie, putem să revenim la masa de negocieri", a precizat Lupu. Întrebat dacă toti deputaţii PD vor vota marţi moţiunea de cenzură, Lupu a spus: „Nu pot să vă povestesc ce se întâmplă în bucătăria partidului". Premierul Vlad Filat nu a făcut declaraţii de presă. Marţi, în şedinţa Parlamentului urmează să fie pusă la vot moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filat, pe care au înaintat-o cei 34 de deputaţi cominişti. Pentru demiterea Cabinetului de Miniştri este necesar votul majorităţii simple, adică a 51 de parlamentari. Doar PLDM şi PL, care au împreună 43 de mandate, s-au pronunţat anterior categoric împotriva demiterii guvernului. Analiştii evită să facă previziuni şi spun că lucrurile au degenerat şi sunt atât de imprevizibile încât nu este exclusă nici împăcarea, nici anticipatele.
0