1089

Analist politic român: Revenirea lui Voronin la putere ar fi o înfrângere pentru România


„O eventuală venire a comuniştilor lui Vladimir Voronin la putere ar fi o înfrângere pentru România”. De această părere este analistul politic român Cozmin Guşă exprimată, vineri, la emisiunea Realitatea la Raport de la Realitatea TV. 

Analistul susține că România are o miză foarte importantă în Republica Moldova, care este în prezent scena unor lupte dure în sânul coaliţiei pro-europene aflate la guvernare.

„Acolo noi avem o miză foarte importantă, miza concordanţei cu spaţiul fost sovietic. Din nefericire, cei care se ceartă acum se ceartă pe bani şi în condiţiile în care noi nu avem o dispoziţie clară din partea statului român de negociere cu Moscova, aceşti domni de la Chişinău îşi permit să facă acest lucru care destabilizează foarte mult zona", a declarat Cozmin Guşă. 

Acesta a abpreciat că o eventuală venire la guvernare a comuniştilor, care fac în prezent eforturi să dărâme guvernul condus de Vlad Filat, ar fi o veste proastă. 

„Ar fi o mare înfrângere a României dacă cumva în acest moment comuniştii lui Voronin ar putea să revină la putere. Asta ar însemna că strategiile noastre, care sunt ușor oculte dar legitime, ar fi egale cu zero", a spus Guşă. 

UNIMEDIA amintește că consultantul român, Cozmin Guşă l-a asistat pe omul de afaceri Vlad Plahotniuc în procesul de lansare în viaţa publică din Moldova.

0