783

Partidul Liberal NU va vota motiunea pentru demiterea lui Filat




Partidul Liberal aşteaptă ca premierul Vlad Filat să-şi dea singur demisia, iar moţiunea de demitere care a fost iniţiată de deputatul neafiliat Mihai Godea nu va fi susţinută cu votul liberalilor. Declaraţia a fost făcută de către liderul PL, Mihai Ghimpu, într-un interviu pentru EuropaLiberă.
 
„PL-ul nu votează, v-am spus. Vom încerca lucrurile să continue în direcţia care a început”, a precizat Ghimpu.
 
„Noi altă cale decât dialog şi ducerea mandatului până la capăt – aşa cum am promis cetăţenilor şi cum ne-am asumat noi obiectivul istoric, crucial pentru noi – integrarea europeană nu avem. Acuma avem 2 soluţii sau 2 variante – orice război s-a terminat cu victorie şi cu înfrângere sau cu pace. Eu prefer să se încheie acest război cu o pace, în care să continuăm să guvernăm, fiindcă cursul european este legat nemijlocit, direct de Alianţa pentru Integrare Europeană, fiindcă ea e formată din partide liberal-democratice”, susţine Ghimpu.
 
Mihai ghimpu care se află acum la Berlin susţine că după reîntoarcere va solicita repetat liderilor AIE să se aşeze la masa de negocieri pentru a se împăca.
 
“Războiul trebuie să se termine cu pace. Sigur că nu va fi o pace durabilă, mă tem să nu fie iarăşi temporară, ca şi anul trecut, când a fost anunţată o pace. Dar pace în care noi, chiar cu toate criticile, problemele pe care le avem, să ducem la bun sfârşit acest mandat. Fiindcă, chiar dacă nu se semnează în toamna curentă aceste acorduri, noi le putem avea la anul, în cazul în care există Alianţa. Dar dacă nu e Alianţa, atunci nu mai avem la anul niciun acord şi nici la paştele cailor”,  a mai spus liberalul.
 
Actuatualităţi.md precizează că atît democraţii cît şi comuniştii au declarat că vor demisia guvernului Filat. 


0