802

Cine este oaia neagra de la primaria Chisinau?




Chişinău, capitala în care drumurile sunt ca de ţară, în care cîinii vagabonzi sunt ca la ei acasă, capitala veşnic verde dar putredă. La prima vedere ai impresia că oamenii sunt vinovaţi, aşa şi este oamenii sunt de vină pentru că au ales un primar neglijent, negospodăros şi mincinos. Deja de mai bine de cinci ani Dorin Chirtoacă, băieţandrul tînăr şi necăsătorit îşi face de cap. Trece peste oameni cu careva sondaje plătite în care apare ca gospodarul oraşului. Primarul şi-a încheiat primul mandat cu promisiuni şi tot cu promisiuni l-a început pe cel de-al doilea. Chiar dacă în unele domenii lucrurile au început să se mişte, şansele ca el să-şi îndeplinească toate angajamentele asumate par a fi reduse în cei doi ani de care mai dispune pînă la terminarea celui de-al doilea mandat.
 
Înaintea alegerilor, Chirtoacă a făcut zeci de promisiuni. Pînă acum, doar mai puţin de 10 au fost îndeplinite parţial, unele - încă pe durata primului său mandat. Printre acestea se numără reabiltarea stadionului republican, modernizarea principalelor întreprinderi municipale, reparaţia drumurilor, achiziţionarea a încă 150 de troleibuze şi 100 de autobuze noi, majorarea numărului de corpuri de iluminat de tip LED, pe străzile Capitalei, pînă la 60.000, reabilitarea fondului locativ prin amenajarea curtilor şi izolarea termică a blocurilor, susţinerea paturii social-vulnerabila a populaţiei.
 
Stadionul republican nu a fost construit, pe străzile Capitalei nu a apărut nici măcar un corp de iluminat LED.
 
Promisiuni sunt multe, mai nou aedilul vrea să se ocupe e ceasul din central oraşului pentru a-l repara decît să găsească locuri pentru parcări, pentru că a promis chişinăuenilor locuri de parcare. Prin media se vehiculează că primarul ar vrea să facă si o subterană pe strada Ştefan cel Mare şi Sfînt, de unde bani se pune întrebarea?
 
Dacă tot lucrurile nu au stat bine timp de cinci ani, mai departe nici atîta, pentru că porcul în ajun nu se îngraşă. De această părere este Preşedintele Partidului Socialiştilor Igor Dodon.
“Demiterea lui Chirtoacă este, dacă vreţi, Soluţia pentru Chişinău. Cine nu a înţeles mesajul meu şi bunele mele intenţii în 2011, îi rog să mă înţeleagă şi să mă susţină de această dată. Ca urmarea a referendumului de demitere a lui Chirtoacă, vor fi organizate alegeri anticipate în Chişinău, şi atunci cu siguranţă va fi ales un alt primar, unul destoinic, competent şi cu adevarat responsabil”, a declarat Dodon.
 
Chiar şi fracţiunea PCRM din Republica Moldova în Consiliul municipal Chişinău este revoltată şi condamnă modul în care primarul capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă şi fracţiunile sale de buzunar împiedică desfăşurarea şedinţelor CMC şi astfel respectarea promisiunilor făcute de aleşii locali alegătorilor.
 
Chirtoacă şi problemele din Chişinău rămîn sub semnul întrebării. Nu e bines ă arunc cu piatra în grădina cuiva, dar aş spune că odata ce ai promis e bines ă te ţii de cuvînt, pentru că oamenii aşteaptă si nu e normal să aştepte în gol.
 
Articol scris de Creangă Mihaela 


0