832

Chetraru si-a gasit oferta de munca peste hotare




„Războiul” care şi-a luat avînt pe eşichierul politic din Republica Moldova, îi pune pe gînduri pe unii funcionari sus puşi şi îi motivează să-şi pregătească un locuşor bun în cazul dacă ar „zbura” din funcţie.
 
Este şi cazul directorului Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru, care a mărturisit într-un interviu, că dacă rămîne fără postul de muncă ar putea accepta o ofertă de muncă peste hotarele ţării.
 
“Eu am o agendă plină, în orice situație. Cel mai probabil, voi da curs unei oferte în afara țării, pe care am primit-o demult, dar încă e valabilă. Nu ține de afaceri, ci de domeniul securității”, a declarat Chetraru. 
 
Potrivit funcţionarului, funcţia pe care o ocupă astăzi creează controverse, de aceea trebui să fie gata de a demisiona în fiecare zi.
 
Un conducător al unei asemenea instituții trebuie să fie pregătit de demisie în fiecare zi, fiindcă activitatea noastră nu poate fi primită cu multe aplauze. Ea generează nemulțumiri, mai ales când se referă la autoritățile generatoare de profituri. Dar dosarul e dosar și cu probele n-au ce face. De l-ar da procurorilor, tot în judecată va ajunge. Totuși, dacă se va ajunge la aceasta, riscăm să nu mai pupăm niciodată poarta UE și să nu mai avem nicio liberalizare a regimului de vize. Așa s-ar compromite tot ce înseamnă lupta împotriva corupției”, a conchis şeful CNA.
 
Actualităţi.md precizează că,Viorel Chetraru se află în fruntea CCCEC, respectiv CNA, de patru ani. După partajare funcţiilor în cadrul AIE Centrul Anticorupţie a revenit Partidului Democrat.


0