812

Ministrul de Interne, Dorin Recean, CONFIRMA: Vlad Plahotniuc FIGUREAZA in dosarele INTERPOL


Ministrul de Interne, Dorin Recean confirmă veridicitatea documentului care atestă interesul Interpolului italian pentru prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.

Dorin Recean a declarat, pentru Jurnal TV, că departamentul Securitate internă s-a autosesizat în acest caz și a descoperit că din document lipsesc mai multe pagini.

MAI a recuperat doar şase din aceste file. În aceste pagini, Interpolul italian descrie legătura dintre Vlad Plahotniuc şi gruparea criminală Solntsevskaya din Rusia, o formaţiune extrem de feroce şi de temut, aflată în topul zece al celor mai influente grupuri de crimă organizată din lume.

„Departamentul Securitate internă s-a autosesizat pentru ca să înţelegem cum un document clasificat a fost făcut public. În acel moment s-a descoperit că 13 file dintr-un dosar lipsesc. Departamentul Securitate Internă a reuşit să recupereze 6 file din corespondenţă şi prin urmare putem să confirmăm că acel document a venit în RM”, a declarat Dorin Recean.

Întrebat dacă funcționarii de la Chişinău au mințit atunci când au negat verdicitatea acestui document, ministrul a spus că nu vrea să comenteze.

Potrivit documentelor apărute zilele trecute în presă, Interpol a adunat încă din 2005 informații privind o serie de grupări oligarhice, printre care şi Solntsevskaya. Biroul Interpol de la Roma a solicitat punerea la dispoziţie a informaţiilor despre 23 de subiecţi implicaţi în respectivele afaceri. Numele lui Vlad Plahotniuc este al 15 în listă. În drept cu numele acestuia sunt indicate data şi anul naşterii, dar şi seria paşaportului românesc pe care l-a deţinut omul de afaceri, în prezent prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Aceste informaţii se conţin şi într-un raport individual pe numele lui Plahotniuc, fiind actualizate în octombrie 2012.

Vlad Plahotniuc nu a fost de găsit pentru a comenta documentele apărute pe internet. Presa a scris şi anterior despre o presupusă monitorizare a lui Plahotniuc de către interpolul Italian. Atunci, informaţiile au fost dezminţite atât de demnitar, cât şi de avocaţii lui.

0