726

(foto) SOC IN LUMEA SPORTULUI: Un RENUMIT atlet si-a impuscat iubita de Valentine's Day


O femeie a fost găsită moartă în casa medaliatului cu aur la Jocurile Paralimpice de al Londra. Oscar Pistorius este bănuit că şi-a împuşcat iubita.
 
vezi AICI foto iubitei
 
Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost arestat, joi dimineaţă, pentru uciderea prietenei sale, a declarat tatăl sportivului, Henke Pistorius, cofirmând astfel informaţiile publicate de presa locală.
"Nu ştim prea multe în acest moment, nu l-am văzut, el este la poliţie, iar cazul se află în mâinile autorităţilor. Suntem în stare de şoc. Oscar este singura persoană care ne poate spune ce s-a întâmplat", a declarat Henke Pistorius. 
 
Potrivit presei sud-africane, Pistorius şi-a împuşcat mortal prietena, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 04.00, confundând-o cu un hoţ care a pătruns în reşedinţa lui din Pretoria. Femeia ucisă în locuinţa atletului este Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, un fost top-model sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud. Informaţia a fost confirmată de Shiri Reouveni, angajată la agenţia de PR care o reprzenta pe Steenkamp.
 
Pistorius şi Steenkamp au apărut în public împreună la SA Sports Awars, anul trecut. Steenkap a precizat, atunci, că ei sunt doar prieteni. Supranumit Blade Runner, pentru cele două proteze de carbon în formă de lamă cu care aleargă, atletul va compărea, joi, în faţa unui tribunal din Pretoria. Poliţia a precizat că victima a fost atinsă de patru gloanţe şi a decedat pe loc, fără a menţiona identităţile celor doi. La locul faptei a fost găsit un pistol calibrul 9 mm. 
 
În vîrstă de 26 de ani, Pistorius s-a născut cu o malformaţie congenitală, astfel că la 11 luni i-au fost amputate ambele picioare.
 
Sud-africanul Oscar Pistorius a devenit primul sportiv din istorie cu picioarele amputate care a evoluat la Jocurile Olimpice, el disputînd seriile la 400 metri.
 
Pistorius, care poartă proteze din fibră de carbon la ambele picioare, a mai participat la Jocurile Paralimpice în 2004 la Atena şi 2008 la Beijing. 


0