773

O casa de pariuri din Chisinau a PREJUDICIAT statul cu 93.000 de lei




Factori de decizie din cadrul unei companii din municipiul Chişinău, licenţiată în domeniul funcţionării caselor de pariuri sunt cercetați penal pentru  săvîrşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Aceștia sunt suspectaţi de perejudicierea bugetului statului cu circa 93.000 de lei.
 
 În rezultatul verificării activităţii companiei poliţia a depistat un șir de nereguli: parierea pe diferite evenimente sportive  se efectua de către jucători atît în numerar la casele de pariuri ale întreprinderii, fără înregistrarea banilor prin aparatul de casă şi fără eliberarea bonului de casă, cît şi prin intermediul unui cont deschis pe site-ul întreprinderii.
 
În perioada 22- 26 ianuarie curent au fost acceptate mize în mărime totală de peste 247 mii lei,  din care mărimea prejudiciului cauzat bugetului de stat, ca urmare a neachitării taxei de licenţă, este de aproximativ 70 mii lei.
 
În urma efectuării percheziţiilor la 7 case de pariuri ale companiei, amplasate în municipiul Chişinău, Cahul şi Bălţi au fost ridicate bonuri de evidenţă a mizelor acceptate, informaţie electronică cu privire la mizele efectuate şi acceptate pentru perioada de timp 22-26 ianuarie 2013, precum şi mijloace băneşti în sumă totală de aproximativ  333 mii lei, neînregistrate prin aparatul de casă şi control.
 
Actualemente, funcționarii suspectați sunt cercetați penal.


0