700

(video) Ei au spart tocmai 13 apartamente din Chisinau


Doi fraţi de etnie romă cu vîrstele de 27 şi respectiv 30 de ani, locuitori ai capitalei, au fost reţinuţi de poliţie, fiind cercetaţi penal pentru că ar fi pătruns în cel puţin 13 apartamente.

Aceşţia sunt suspectaţi că ar fi sustras bani şi bunuri materiale în valoare totală de aproximativ 500 000 lei. Ambii s-au dovedit a fi anterior judecaţi pentru furturi, jafuri şi droguri. Potrivit primelor investigaţii, suspecţii s-au specializat în pătrunderea locuinţelor prin metoda culegerii de chei sau prin forţarea lacătelor. Raza de acţiune a fost în sectorul Râşcani pe parcursul lunii decembrie 2012 şi ianuarie 2013.

Astfel poliţiştii au demarat percheziţii autorizate la domiciliile lor unde au depistat şi au ridicat mai multe bunuri materiale furate. Ca rezultat au fost găsite mai multe bijuterii din aur, 4 laptopuri, iPhone, iPad, 2 televizoare LCD, o cameră video şi alte bunuri materiale. Figuranţii nu au putut demonstra poliţiştilor provenienţa acestor bunuri. Însă o bună parte din lucrurile furate ei le-ar fi vândut prin intermediul lombardurilor din capitală.

În cadrul audierilor s-a constatat că ei pătrundeau în apartamente în timpul zilei când proprietarii nu erau acasă. În toate cazurile lacătele uşilor de acces erau forţate sau descuiate cu ajutorul unor unelte confecţionate artizanal. În acest context poliţia recomandă cetăţenilor să-şi instaleze lacăte mai sofisticate la uşile de acces în locuinţe.
Persoanele care şi-au recunoscut bunurile din imagini sunt rugate să se adreseze la Comisariatul de Poliţie Râşcani, telefon de contact: 0(22) 44-61-00. Organul de urmărire penală a pornit în privinţa lor mai multe cauze penale pentru furt. Ei riscă închisoare de la 5 până la 10 ani.

Actualmente bănuiţii sunt verificaţi la complicitate în săvârşirea altor infracţiuni similare pe teritoriul ţării.

VIDEO

0