775

Se formeaza o STINGA MAI PUTERNICA! Iata cine va face parte din grup




Mai multe partide de stînga intenţionează să-şi unească forţele, consolidîndu-şi forţele pentru a oferi o alternativa la AIE şi PCRM. Anunţul a fost făcut, aseară, de către liderul Partidului „Renașterea”, Vadim Mișin, și cel al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.
 
Cei doi susţin că încă nu s-a stabilit sub ce formă se va merge la alegeri, dar că se iau în calcul mai multe scenarii. Între acestea se numără fie crearea unui bloc unic, fie ca fiecare să meargă pe propriul drum în alegeri, sau înscrierea tuturor pe listele unuia din partide.
 
Dodon susţine că blocul va avea o poziţie comună, spre deosebire de AIE şi va construi o alternativă Alianţei care se află la conducerea ţării dar şi Partidului Comuniştilor.
 
Vadim Mişin a precizat că pe data de 5 februarie 2013, toți liderii partidelor de stînga se vor întruni pentru a instituit Consiliul Coordonator al partidelor blocului stîng.
 
Cei doi nu au enumărat partidele care vor face parte din bloc, însă anterior s-a vorbit despre un grup format din Partidul Socialiştilor (Igor Dodon), Moldova Unită (Vladimir Ţurcan) , Partidul "Renaşterea" (Vadim Mişin), Partidul Patrioții Moldovei (Mihail Garbuz).


0