923

S-A ZIS cu PIRTIA de SCHI de la Cioresti!




Veste neplăcută pentru turiştii dornici de senzaţii tari. Pîrtia de schi de la Cioreşti a fost închisă, a anunţat primarul localității din Nisporeni, Valeriu Guţu, într-un interviu.
 
“Acea pîrtie, iniţiată de vreo trei tineri din sat, nu era o pîrtie oficială. Vara, pe acel loc oamenii îşi pasc vitele. Iarna, tinerii bateau bine zăpada şi, ingenioşi din fire, începuseră să dea în arendă echipamentul necesar pentru distracţii. Lumea a prins nada. Nu avem nimic împotrivă. Din contra, suntem interesaţi să dezvoltăm turismul, dar totul trebuie să fie legal", spune primarul.
 
Potrivit acestuia, terenul respectiv va fi scos la licitaţie, ca ulterior să se facă acolo o adevărată pîrtie cu toate actele în regulă. Ba mai mult, Guţu îşi face planuri ca în curînd să fie adusă şi o instalaţie de zăpadă artificială, astfel ca durata de funcţionare a pîrtiei să fie cu mult mai mare.
 
Actualităţi.md aminteşte că anterior, Federaţia de Schi şi Sanie a anunţat că va construi o pîrtie modernă în satul Cioreşti, unde se vor antrena sportivii de la şcoala de schi din Chişinău, dar va fi un loc şi pentru turiştii moldoveni. 
 
Pînă acum pîrtia orice doritor de a schia sau a face snowbord trebuia să plătească bani, inclusiv şi pentru închirierea echipamentului de schi. Afla AICI cite bani costa


0