800

Vladimir Voronin vrea sa PROFITE de Vlad Filat? Declaratiile lui Dodon despre evenimentele din politica




Partidul Comuniştilor încearcă prin toate metodele să provoace alegeri anticipate, iar partidele din Alianţă încearcă să se învinuiască reciproc, pentru a obţine o repoziţionare şi a obţine unele pîrghii de influenţă politică.
 
Aşa descrie liderul PSRM Igor Dodon situaţia politică actuală. Cît priveşte evenimentele care vor urma, Igor Dodon face aluzii la următoarele scenario:
 
“Partidul Comuniştilor, Vladimir Voronin va încerca să-l utilizeze pe Filat şi să joace pe frustrările acestuia şi pe orgoliul acestuia, pentru a penaliza PD-ul şi pe Plahotniuc. Ei nu spun că ei nu trebuie să fie penalizaţi. Scopul va fi să utilizeze fracţiunea PLDM într-un vot comun, pentru a destabiliza situaţia din actul de guvernare.”, declară Dodon într-un interviu pentru Europalibera.md.
 
Socialistul mai crede că într-un final PCRM-ul împreună cu PD, împreună cu Plahotniuc, vor face o înţelegere pentru a-l demite pe Filat.
 
“Scopul PCRM-ului este provocarea alegerilor anticipate. Alegerile anticipate, în aceste condiţii, pot fi provocate, conform Constituţiei, doar prin demisia Guvernului, benevolă, sau prin votul a 51 de deputaţi. În caz dacă continuă tot aşa, în luna martie, începutul lui aprilie, ar putea fi demisia Guvernului. Importat: demisia Guvernului, în aceste condiţii, nu poate fi fără votul socialiştilor, pentru a demite Guvernul şi a merge în alegeri anticipate.”, a spus socialistul.
 
Actualităţi.md precizează că şi liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat ieri că PCRM urmăreşte revenirea la guvernare, cu ajutorul PLDM. 


0