682

Trei politisti din Chisinau au TORTURAT o femeie




Trei colaboratori ai Comisariatului de Poliţie sect. Rîşcani au fost sancţionaţi disciplinar după ce ar fi maltrata-o pe o femeie.
 
Victima susţine că în septembrie 2012, aflîndu-se în relaţii ostile cu un poliţist, acesta împreună cu alţi doi colegi au agresat-o fizic.
 
Menţionăm că anterior victima a mai fost maltratată de poliţist, obţinând câştig de cauză la CEDO.
 
După o anchetă de serviciu s-a stabilit, în decembrie 2012, că pentru încălcarea normelor Statutului disciplinar al organelor afacerilor interne, Codului de etică şi deontologie a poliţistului, Regulamentului cu privire la serviciul în organele afacerilor interne, toţi trei colaboratori de poliţie să fie sancţionaţi disciplinar.
 
Cel care a fost şi anterior în conflict cu femeia a fost concediat din organele afacerilor interne, altul a fost sancţionat cu retrogradare în gradul special, iar în privinţa celui de-al treilea s-a aplicat sancţiunea disciplinară de mustrare aspră.
 
Pe cazul dat, în partea ce ţine de aplicarea violenţei faţă de reclamantă, Procuratura sect. Rîşcani a pornit o cauză penală pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu cu aplicarea violenţei. 


0