700

Studiu: Reducerea consumului de tigari are ZERO efect asupra SANATATII. “E totuna daca fumezi 3 sau 20”




Un studiu recent aparut in publicaţia medicala „Circulation” demonstreaza ca fumatul cu moderaţie este la fel de daunator precum consumul excesiv de tutun, iar riscul de a dezvolta o afecţiune cardiaca ramane la cote alarmante.
 
Cîţiva cercetatori americani au pus cap la cap datele actuale şi informaţii mai vechi, dintr-un studiu realizat de Societatea Americana de Cancer in 1982. Au analizat mai apoi o serie de indicatori precum varsta, sexul sau consumul de alcool raportate de adulţi cu varsta peste 30 de ani, pentru a urmari moartea acestor persoane a fost declanşata de boli de inima.
 
Surprinzator, cei mai mulţi cardiaci au fost oameni extrem de puţin expuşi la fumul de ţigara. Spre exemplu, care fuma mai puţin de trei ţigari pe zi a inregistrat o creştere de 64% a riscului de a muri de o afecţiune cardiovasculara, faţa de nefumatori.
 
Daca aceeaşi persoana şi-ar fi marit numarul de ţigari intre 13 şi 17 pe zi, incidenţa de a se imbolnavi de inima nu ar mai evolua decat cu 3 procente, ajungand la 67%.
 
Suprinzator a fost şi numarul de imbolnaviri in randul fumatorilor pasivi, expuşi zilnic la doar 0,44 de miligrame de nicotina şi al caror risc de boala cardiovasculara a fost de 31% Concret, reducand numarul ţigarilor, nu reducem şi riscul bolilor care deriva din acest viciu.


0