768

(video) Asta-i castelul lui Valeriu Zubco



Ziarul de Gardă a scris în 2011 despre casa procurorului General, Valeriu Zubco, despre care el nu a dorit să comenteze, iar unele persoane spun că din cauza lui ar fi rămas fără casă.
 
Într-o casă cu două niveluri, construită după cele mai moderne standarde, într-o zonă liniştită a Chişinăului pare că urmează să se mute în curînd procurorul general al R. Moldova, Valeriu Zubco.
 
www.actualitati.md/md/societate/video-asta-i-castelul-lui-valeriu-zubcoVIDEO
 
Terenul respectiv a intrat în posesia familiei Zubco prin 2004, în urma unor tranzacţii mai mult decît dubioase.
 
Galina Leahu, proprietara de atunci a terenului, stă acum la Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, neavînd o casă proprie.
 
După moartea mamei sale, căreia îi aparţinea acel teren, o nepoată, aflînd de acest lucru, i-a promis că poate vinde terenul pentru o sumă mare de bani, din care îi va cumpăra o altă casă, într-o altă regiune, şi îi va mai da chiar şi bani de cheltuială.
 
Nepoata a minţit-o, însă, şi, beneficiind de faptul că Galina avea încredere totală în ea, a vîndut terenul, se pare, unui membru al familiei Zubco.
 
Bani de buzunar nu i-a mai dat. A fost dusă în satul Şerpeni, într-o casă, de unde, ulterior, a fost nevoită să plece, pentru că acea casă, cumpărată de nepoată-sa pentru ea, nu fusese dată în proprietatea sa, conform înţelegerii iniţiale, ci în proprietatea nepoatei sale.
 
Contactat la telefon, Zubco nu a răspuns.
 
Precizăm că astăzi, 21ianuarie în şedinţa Parlamentului urmează să fie discutată demisia procurorului General Valeriu Zubco. 
 

0