529

Ultima ORA! Initiativa legislativa INCREDIBILA de la Plahotniuc: Vreau sa merg pina la CAPAT

Procurorul General, preşedintele Curţii de Conturi dar şi preşedintele CEC ar putea fi numită de către opoziţie. O iniţiativă legislativă în acest sens a venit de la Prim vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc.

“Am depus la secretariatul Parlamentului o iniţiativă prin care Procurorul General, Preşedintele CEC şi cel al Curţii de Conturi să fie numiţi de opoziţia parlamentară. Aşa am fi corecţi şi transparenţi. Legea ar trebui votată... asta numai dacă alţii nu se tem ca opoziţia să verifice cum sunt cheltuiţi banii publici”, declară Plahotniuc.

Totodată Plahotniuc a ţinut să precizeze că partidul său nu ţine cu tot dinadinsul ca Procurorul General Valeriu Zubco să nu fie demis din funcţia pe care o deţine, doar că potrivit lui, comisia de anchetă trebuie să dispună acest lucru. 

„Nu suntem obsedaţi să menţinem Procurorul general,  vre-un ministru şi nici nu suntem obsedaţi să demitem vre-un şef de vamă. Legea trebuie să fie una pentru toţi”, spune democratul.

„Iniţiativa mea nu presupune că avem vre-o înţelegere cu opoziţia şi nici că aş încerca să vă distrag atenţia de la acel caz tragic de la Făleşti.  Voi merge pînă la capăt şi fiecare va răspunde indiferent de funcţia pe care o ocupă”, a adăugat prim-vicepreşedintele Parlamentului. 

0