656

Ziua POCAINTEI! Ministrul Usatii va spune astazi PACATELE legate de piata farmaceutica?




Ministrul Sănătăţii Andrei Usatii s-a întors astăzi din vizita oficială efectuată în Japonia şi va răspunde jurnaliştilor dacă este vinovat sau nu în scandalul legat de piaţa farmaceutică. Avionul cu delegaţia din care face parte şi ministrul a aterizat pe Aeroportul International Chişinău, astăzi, la ora 9.15 minute.
Precizăm că ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, este vizat în alte două dosare penale. El ar putea fi cercectat penal pentru exces de putere, neglijenţă în serviciu, dar şi fals în acte publice.
Ieri, deputatul PL Gheorge Brega, a spus că mai mulţi funcţionari de la Ministerul Sănătăţii inclusiv ministrul, Andrei Usatîi, au favorizat deschiderea ilegală a mai multor farmacii.
Brega spune că agenţii economici obţineau licenţă printr-o schemă în care erau implicaţi şi funcţionari de la Camera de Licenţiere. Procuratura Anticorupţie a iniţiat pe acest fapt trei dosare penale. 
Actualităţi.md aminteşte că, ieri, Procuraturii Anticorupţie a anunţat că ministrul riscă un dosar penal, după ce la 15 mai 2012, ar fi semnat un ordin prin care a solicitat Centrelor medicilor de familie, filialelor acestora, dar şi Centrelor de sănătate autonome, să transmită spaţiile destinate farmaciilor în gestiunea S.A. Sanfarm- Prim.
Ordinul lui Usatîi urma să fie executat pînă la 31 decembrie 2012, a fost contestat prin recurs de procurori, dar recursul a fost respins. 
Potrivit legislaţiei, dacă va fi găsit vinovat Usatîi riscă pînă la 7 ani de închisoare.


0