648

Cinismul si ipocrizia lui Filat l-a scos din sarite pe Dodon? Uite ce spune liderul PSRM despre cazul din Padurea Domnesca




Socialiştii susţin demiterea şi sancţionarea funcţionarilor responsabili direct sau indirect de muşamalizarea cazului tragic din Pădurea Domnească. Însă, cu părere de rău, numirea altor funcţionari în baza aceluiaşi algoritm politic corupt nu va schimba situaţia. Trebuie de schimbat sistemul.
 
Aceasta este reacţia liderului PSRM, Igor Dodon, după tragedia din Pădurea Domnească, unde Sorin Paciu a fost împuşcat.
 
„În primul rînd, cazul Paciu a dezvăluit în faţa întregii societăţi cinismul şi ipocrizia clasei conducătoare. Şi mă refer aici şi la politicieni, şi la funcţionarii din organele de drept. Aşa s-a întâmplat că în toiul sărbătorilor sfinte societatea a înţeles cât de păcătoasă este clasa politică moldovenească în totalitatea ei. Iar guvernarea are de acum încolo un mare deficit de încredere. Nimeni nu-i mai crede. Principiile şi valorile AIE au murit”, susţine președintele PSRM.
 
„Cazul Paciu trebuie investigat cît mai corect posibil. Şi trebuie sancţionaţi cei care au compromis pînă acum desfăşurarea corectă a anchetei. Sunt de acord să fie instituită o comisie parlamentară pentru elucidarea acestui caz. Şi, din punct de vedere democratic, e corect ca unele capete ale acestei guvernări putred de corupte să cadă. Mai mulți functionari au partea lor de vină, s-au compromis şi nu mai inspiră încrederea populaţiei”, a adăugat sursa citată.
 
Igor Dodon consideră âcă se fac jocuri politice murdare din partea unor forțe aflate la guvernare și acest lucru îl vede întreaga societate.
 
„În general, este clar că atât timp cât se păstrează această combinaţie politică de la guvernare, o făcătură a acordului secret AIE-2, nicio schimbare spre bine nu va fi posibilă. Astăzi este şi mai evident că e nevoie de o reformatare profundă a guvernării şi e necesară depolitizarea funcţiilor înalte în stat. Și e ne voie de schimbarea sistemului politic per ansamblu, subiect la care socialiștii vor reveni în curând”, conchide liderul PSRM.


0