778

Un politist din Nisporeni, CERCETAT pentru ca l-a agresat si amenintat pe un tinar




Un colaborator de poliţie din raionul Nisporeni este cercetat într-o cauză, în care este învinuit de depăşirea atribuţiilor, acţiuni însoţite de aplicarea violenţei şi înjosirea unui tînăr.
 
Sub pretextul că bunelul său ar fi fost bătut de un tînăr care îşi îndeplinea serviciul militar, în luna octombrie 2011, poliţistul s-ar fi răzbunat crud pe acesta.
 
El a profitat de faptul că la punctul de control al unităţii nu se mai afla nimeni, l-a intimidat psihologic şi l-a agresat fizic pe tînăr, aplicîndu-i lovituri peste diferite părţi ale corpului.   
 
În luna noiembrie 2011, acelaşi colaborator de poliţie, a stopat un microbuz de rută, în care în calitate de pasager se afla acelaşi tînăr. După ce l-a dat jos din transport, poliţistul a  escortat victima în incinta Comisariatului raional de poliţie Nisporeni, unde l-a impus să-şi scoată centura şi şireturile de la încălţăminte, după care l-a încătuşat preţ de jumătate de oră de o uşă metalică.
În cadrul acţiunilor de urmărire penală poliţistul a depus cerere şi a fost eliberat din funcţie.
 
În caz dacă va fi recunoscut vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
0