739

Dodon: Anul 2012 nu a fost nici pe departe unul cu multe reusite




Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon a vorbit ieri seara în cadrul emisiunii “Fabrika”despre realizările dar şi eşecurile Parlamentului.
 
 Astfel, democratul Diacov este de părere că anul 2012 este unul plin de reuşite şi cu o mulţime de evenimente pozitive.
 
Lucrăm într-o atmosferă creativă de la începutul anului. Important ca din greşelile anului 2012 să facem concluzii pentru anul viitor şi să facem tot ce e posibil ca să fie mai bine”, spune Diacov.
 
Liderul socialiştilor Igor Dodon are o cu totul altă părere despre anul 2012 dar şi despre rolul AIE în tot acest timp.
 
Nici pe departe 2012 nu a fost cu multe reuşite. De trei ani se încearcă justificarea lipsei creşterii calităţii vieţii. Prima mare nereuşiotă e că în pofida faptului că avem stabilitate de 9 luni, nici cetăţenii de rînd nici agenţii economici nu au simţit îmbunătăţirea calităţii vieţii. A doua mare problemă e că Guvernul şi AIE foarte des luau propunerile partenerilor de dezvoltare drept lege. A treia este încercarea de a destabiliza situaţia şi de a da o lovitură statalităţii, vorbim despre marşurile unioniste, susţinute de unele componente ale AIE
 
Liberal- democratul Valeriu Streleţ spune că anul 2012 va intra în istorie ca unul plin de reforme  şi politivi interparlamentare.
 
Partea pozitivă e că 2012 oricum va rămâne în istorie ca un an în care au fost iniţiate multe reforme care nu se întâmplă în fiecare an, iar altele au fost continuate. Mă refer la planuri care cu adevărat sunt necesare, cum ar fi reforma din domeniul justiţiei. Regret că nu am reuşit să iniţiem reforma procuraturii, că nu am pus în circuit proiectul privind limitarea imunităţii deputaţilor”, a exclamat Streleţ. 


0