1011

Leancă promite regim fără vize cu UE în 2012! "Dacă nu, îmi dau demisia"

ora: 11:01, 17 noi 2011
http://unimedia.info/stiri/leanca-promite-regim-fara-vize-cu-ue-in-2012-daca-nu--imi-dau-demisia-41268.html

Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Ministrul de Externe al R. Moldova, Iurie Leancă, promite că moldovenii au mari șanse să se bucure de o veste bună până la sfârșitul anului viitor. Potrivit lui, în 2012 moldovenii vor avea regim fără viză cu Uniunea Europeană. 

"La începutul anului viitor, la Bruxelles, se va prezenta un raport al Comisiei Europene pe marginea primei etape de implementare a planului de acțiuni în acest sens. Ulterior, vom deschide negocierile pentru etapa a doua. Practica altor state demonstrează că asta poate fi și ultima", a mai spus Leancă ieri într-o conferință de presă.

"Angajamentul meu e ca până în 2012 cetățenii moldoveni să se bucure de această facilitate. Dacă nu, îmi voi prezenta demisia. 80 la sută depinde de noi, de cum ne îndeplinim angajamentele. Mai este și starea de spirit din UE. Încercăm să avem și abordări separate cu țările UE, motiv pentru care întreprindem multe vizite", a mai spus oficialul moldovean.

Potrivit lui, Moldova rămâne cel mai dinamic partener al UE din Parteneriatul Estic. UNIMEDIA amintește că dialogul privind eliminarea regimului de vize dintre Moldova și UE a fost lansat încă în 2010. Acum, țara noastră se află la sfârșitul primei faze de dialog.

0