798

Dodon cere SOCOTEALA de la Ministrul Sanatatii. Ce l-a NEDUMERIT pe liderul socialist


La şedinţa Parlamentară de astăzi preşedintele Partidului Socialiştilor Igor Dodon a cerut să se revină din nou la problema de reformare a activităţii farmaceutice din Republica Moldova.
 
Este evident pentru toţi ca acele promisiuni făcute de alianţa de guvernare care urmăreau diminuarea preţurilor la medicamente pentru populaţie a eşuat”, spune Dodon.
 
Socialistul spune că pe lîngă faptul că ministerul promovează mai multe iniţiative legislative de modifcare a cadrului existent în domeniul farmaceutic în luna mai anul curent, ministrul sănătaţii a emis un ordin cu privire la fortificarea prestării serviciilor farmaceutice.
 
 În temeiul acestui ordin, ministrul sănătăţii şi-a asumat în viziunea mea unele atribuţii proprii doar organului legislativ din Republica Moldova şi anume impune autoritatile publice locale să cedeze prin comodat proprietăţile imobiliare ale acestora”, a mai declarat liderul socialistilor.
 
Solicit să fiu informat de la tribuna Parlamentului, personal de către ministrul sănătăţii dar şi în scris despre motivele care au stat la emiterea acestui ordin, care este stadiul de executare a acestui ordin precum şi intenţiile faţă de activitatea intreprinderii Sanfarmprim pe viitor”.
 
Totodata, cer ca de la tribuna Parlamentului sa fiu informat de către Procurorul General daca acţiunile ministrului sănătăţii la emiterea ordinului nominalizat corespund cadrului legal şi nu reprezinta abuz sau neglijenţa în serviciu”, ş-a exprimat Dodon la tribuna Parlamentului.
 
  Amintim că Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului excluderea restricţiilor privind amplasarea farmaciilor pe motiv că acestea ar fi stopat dezvoltarea farmaceutică.
 

0