776

Guvernarea se RAZBUNA pe saraci sau isi arata CAPRICII in fata socialistilor?




Mii de moldoveni spun că proiectul socialiştilor cu privire la susţinerea păturilor social-vulnerabile, este absolut vital pentru oameni, iar cei de la guvernare nu vor să recunoască acest lucru.
 
Au trecut aproape trei săptămîni de cînd Comisia economie, buget şi finanţe, Comisia agricultură şi industrie alimentară, Comisia drepturilor omului şi relaţii interetnice a avizat pozitiv acest proiect de lege, însă pînă astăzi iniţiativa  PSRM nu a adunat voturile majorităţii Parlamentare necesare pentru ca aceasta să fie inclusă pe ordinea de zi a şedinţei.
 
“Această iniţiativă a adunat peste 20 000 de semnători pe întreg teritorul R.Moldova şi vom ajunge pînă la 40 000. Sper ca măcar atunci guvernarea va înţelege cît de important este acest proiect de lege”, a declarat preşedintele grupului socialiştilor din Parlament, Igor Dodon, la şedinţa Legislativului de astăzi.
 
Actualităţi.md precizează că proiectul de lege prevede stabilirea clară în Legea cu privire la ajutorul social a indicatorilor de eligibilitate a persoanelor beneficiare de acest ajutor. Excluderea pachetului discrimnatoriu prin care beneficiarii ajutorului social şi a compensaţiilor pentru perioada rece a anului trebuie să declare bunurile mobile şi imobile, inclusiv frigiderul, televizorul, bicicleta etc.;  Sporirea cu 20% a ajutoarelor sociale pentru familiile defavorizate şi stabilirea ajutorului pentru perioada rece a anului în mărime fixă de 500 lei pentru fiecare familie;  Revenirea la compensațiile nominative pentru mai multe categorii de populație.


0