655

Cazinourile, MUTATE … cit mai DEPARTE! Liberalii propun modificari in domeniul jocului de noroc




Liberalii propun permutarea localurilor unde se practică jocurile de noroc cît mai departe de centrele urbane aglomerate şi limitarea accesului persoanelor ocazionale.
 
Astfel, dacă inițiativa legislativă a PL-ului va fi susținută în Parlament, sălile de joc nu vor putea fi amplasate în imobilele blocurilor locative, în staţiile de aşteptare a transportului public, în centrele comerciale, pieţe, în interiorul unităţilor comerciale şi cele de deservire socială, în parcuri, zone de agrement, în sediile instituţiilor publice, autorităţilor publice centrale sau locale, în preajma instituţiilor de învăţământ.
 
O altă modificare prevede ca programul de funcţionare al localurilor cu jocuri de noroc să fie stabilit de autorităţile administraţiei publice locale, dar nu poate fi nonstop sau extins în afara orelor 10.00 – 23.00. Totodată, autorităţile administraţiei publice locale vor solicita de la agenţii economici, la eliberarea autorizaţiilor, şi Planul eliberat de organele cadastrale teritoriale la scara 1:500, cu indicarea detaliată a locului amplasării unităţii. 
 
Inițiativa legislativă urmează a fi discutată în comisiile parlamentare și apoi propusă Parlamentului spre aprobare.


0