721

Ultima ORA! Florin Piersic a devenit CETATEAN al Republicii Moldova

Marele actor roman Florin Piersic a primit cetățenia Republicii Moldova, în prin decret prezidențial.

Actorul Florin Piersic a solicitat să i se acorde cetățenia Republicii Moldova printr-o scrisoare adresată președintelui Timofti pe 6 octombrie. În solicitarea sa, domnul Florin Piersic a menționat că „s-a întîmplat ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole în țara ce cu onoare o conduceți și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce - recunosc - m-au mișcat profund.

(…) Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire, și asta înseamnă că doresc să mă identific în parte cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut. Originea scumpilor, sfinților mei părinți se află în Bucovina. Iată un motiv în plus să mă simt legat de Moldova, indiferent de ce parte a Prutului s-ar afla”, se menționează în scrisoarea lui Piersic.

Actualități.md precizează că art. 24 alin. (2) din Legea cetăţeniei Republicii Moldova prevede că „în interesele Republicii şi în cazuri excepţionale, cetăţenii unor alte state pot deveni şi cetăţeni ai Republicii Moldova, prin decret al Preşedintelui Republicii Moldova .

0